Over mij

Ik ben Jan Soomer en ik ben er van overtuigd, dat alles gemakkelijker en beter gaat als je ontspannen bent . Daarom geef ik heel graag massages aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Mensen die bij mij van de behandeltafel af komen, voelen zich als herboren, en dat maakt mij ook weer blij. Ik doe het echt voor mijn plezier; ik heb gewoon heel leuk werk!

Ik heb eerst de sportacademie in Tilburg afgerond.  Daarna heb ik informatica gestudeerd in Rotterdam. Ik heb 40 in het onderwijs gewerkt, deels in het buitenland. Gaandeweg ontdekte ik ook andere kanten aan mijzelf en heb ik ook meditatie- en Reiki-opleidingen gevolgd, en een mindfulness-cursus.
Na mijn pensioen heb ik de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam afgerond.  Niet alleen vaktechnisch een prima opleiding maar ik werd me vooral bewust van alle emotionele, sociale en veiligheidsaspecten die bij dit werk horen.

ontspanning door Jan Soomer

Jan Soomer

Ik geloof heel erg in de kracht van zachtheid. Als een behandeling pijnlijk is, span je vanzelf je spieren en moet de behandelaar door die spierspanning heen werken. En dat is weer extra pijnlijk.  Door ontspanning ontstaat ruimte en kan ik gemakkelijker bij de pijnlijke spier of plek komen.  Daarom heb ik me onder andere toegelegd op Pulsmassages, waarbij je iemand tot diepe ontspanning brengt door zachte duwtjes te geven. Mensen die op de massagetafel liggen, ervaren de duwtjes als golfjes, alsof ze op een luchtbed in het water dommelen, of zachtjes worden gewiegd. Pulsen is een echte aanvulling op mijn massages, ik ben elke keer weer verbaasd hoe hoeveel effect het heeft en hoe snel je lichaam het herkent.

Ik heb de opleiding aan de School voor Holistic Pulsing in Lelystad afgerond. Daarnaast ben ik Qtouch opleidingen aan het volgen. Behandelingen die weer een mooie aanvulling zijn op massage en puls behandelingen. Het lijkt een beetje op Reiki maar het effect is veel groter. Ook dit is weer een zachte behandeling. Belangrijke thema’s bij mijn massages zijn aandacht, veiligheid en integriteit.

Ik heb ruim 4 jaar als vrijwilliger in het Emma Kinder Ziekenhuis gewerkt. Daar masseerde ik ouders van langdurig zieke kinderen. Dat is een gezamenlijk project van de Akademie voor Massage en Beweging en het Emma Kinderziekenhuis. Als je er meer over wil lezen klik hier Daarnaast geef ik ook in mijn praktijk aan huis behandelingen, meestal aan mensen die ik via via heb leren kennen. Per dag behandel ik maximaal maar twee mensen –  ik neem graag ruim de tijd, het gaat mij om de kwaliteit en dit is rustiger voor mij en voor hen. Hun ervaringen kun je lezen bij recensies

Ik woon samen met mijn lief in Haarlem, heb 2 volwassen kinderen en 1 kleinkind. Ik geniet van het leven en alle uitdagingen die het leven biedt. Ik hou van sport, fotograferen en buiten zijn. Maar vooral van zingen! Ik heb in diverse koren gezongen. Daarin heb ik meegedaan aan producties als Kenau de Opera, Hoog/Laag water van Wim T Schippers, Costa Concordia, Cajanus de opera en de Zaak Mata Hari waren een succes. Net Petite Messe van Rossini in theatervorm gedaan en op weg naar Finland met de Cajanus crew

Een warme groet,

Jan Soomer

I