Cajanus terug naar Finland

Na 6 voorstellingen over Cajanus in Haarlem ontstond het plan om de opera ook in zijn geboorteplaats te gaan opvoeren. Ik heb ongelooflijk veel respect voor zangstudio Haarlem dat dit plan ook is gerealiseerd. Na repetitie in Haarlem en in Kajaani waar onze Finse zangers oefenden werd het tijd om elkaar te ontmoeten en vanaf 15 juli was het zo ver .Ik heb veel respect voor de Finnen (het kinderkoor en de volwassenen) die er alles aan hebben gedaan om in het Nederlands te kunnen zingen.
Er was een podium speciaal voor deze voorstelling gebouwd met als achtergrond een meer….

Daarna begon het grote repeteren, het inpassen van iedereen die mee deed aan deze opera en het creëren van een geoliede machine! En het is gelukt!
Wil je meer foto’s zien van de voorbereidingen klik dan hier