Hartstocht naar het Oosten

russian

Russische polyfonie

 

12 weken wereldmuziek zangcursus met een concert als eindproductie

17 september – 13 december 2018

 

‘Een lied is een ware verhaal’ – zeggen Russen. En inderdaad, soms beter dan geschiedenis, vertellen Russische traditionele liederen ons over Rusland en over het Russische karakter.

 

We gaan prachtige meerstemmige Russische liederen zingen.

lees verder

Rossini project

Het Rossini project

150 jaar geleden is Rossini overleden en zangstudio Haarlem heeft besloten om daar een voorstelling te wijden aan deze veelbesproken componist.
We zijn in maart met de voorbereiding begonnen en op 17 november gaat deze gedramatiseerde zoektocht naar de beweegredenen van Rossini in premiere. Met Luk de Bruyker als Rossini en Bauwien van de Meer, Gerben Houba, Petra Ehrismann en Michel Poels als solisten.
De dirigent is Jos Vermunt en de regisseur Vincent van lees verder

The armed man!

Deze week twee optredens van the Armed man, een anti-oorlog mis van Karl Jenkins. De muziek wordt gezongen door het koor van de Voice Company.

 Het koor bestaat uit 3 koren, een uit Nijkerk, een uit Lelystad en het koor uit Haarlem. Het geheel staat onder leiding van Robert Bakker. De voorstelling in Haarlem vindt de 18-e plaats in de Adelbertus kerk om 4 uur.

Het was een groot succes! Wil je een indruk krijgen van deze optredens klik dan hier 

rb 

recensie cajanus

Opera Cajanus heeft hoog artistiek niveau.Prachtige recensie Haarlems Dagblad!

„Hoort, zeg het voort. Cajanus heet die man.” Cajanus trekt veel bekijks. Destijds, halverwege de 18de-eeuw, toen de Finse reus zich in Nederland liet tentoonstellen. Maar ook deze week, nu de mythische figuur als opera-personage zijn opwachting maakt.
Een lange rij bezoekers lees verder

Georgie reis

Ik ben net terug van een fantastische zangreis naar Georgie!
Wat een prachtig land, wat een boeiende cultuur en wat een hartelijke en gastvrije mensen!