Stardust

Terwijl ik nog volop bezig ben met Haarlem wat ben je Mooi (voorstelling 28 November) en met de Oekraieense polyfonie olv Tania Lina  ben ik thuis bezig met het voorbereiden van Stardust vocal group. Het koor zingt 30-e Jaren swing muziek (een beetje in de stijl van de Singing Detectives) Ook nu weer veel voorbereiden want er is een behoorlijk repertoire aanwezig en ik loop een paar jaar achter… Het is heel leuk om te doen. Het echte optreden is pas in april maar er is ook al een optreden in januari in Delft gepland dus dan zal ik er ook moeten staan!                                                                                            

Even tijd voor jezelf?

Als je even vakantie wil en het kan niet, even rust en je kan niet weg, even tijd voor jezelf maar dat lukt gewoon niet…….
dan is er altijd nog “Even tijd voor jezelf”
Even tijd voor jezelf is een kleine massage salon waar je kan genieten van heerlijke ontspannende massages! Er zijn diverse behandelingen mogelijk.Holistische massage of een klassieke massage, Reiki is uiteraard mogelijk en sinds de zomer ook Holistisch pulsen. Boek een massage lees verder

Haarlem wat ben je Mooi

Na Costa Concordia zijn we gaan repeteren voor Haarlem wat ben je Mooi, een product van Zangstudio Haarlem en Fredie Kuiper, de Haarlemse Stadstroubadour
28 November hebben we de uitvoering en het lijkt een heel spektakel te worden.

Er zullen diverse beroepsmuzikanten mee doen, natuurlijk Fredie zelf maar ook Petra en Michel van de zangstudio Haarlem, Jan Doedens, Suzanne Groot, Egon Kracht, Freek Kroon, de dichteres Sylvia Hubers en natuurlijk het koor van Zangstudio Haarlem, lees verder

Costa Concordia

Na Laag Water van Wim T Schippers ben ik gaan zingen bij een productie van de Kleine Opera, Costa Concordia. Natuurlijk een beladen onderwerp want nog ziet zo lang geleden heeft de ramp zich afgespeeld. 
De Kleine Opera wordt geleid door Xandra Mizée, een buitengewoon energieke vrouw die ons gestimuleerd heeft om er alles uit te halen!
We hebben 2 voorstellingen gedaan en het was een groot succes. Hier kan je het verhaal lezen de foto's bekijken!

Hoogwater voorheen Laagwater

Na Kenau de opera ben ik zangles gaan nemen bij Michel Poels van Zangstudio Haarlem. Michel en zijn vrouw Petra zijn muzikale duizendpoten die van alles aanpakken!

Het volgende project was er een met Wim T Schippers, Hoogwater voorheen Laagwater

Het werd een prachtige chaos, uiteindelijk heb ik aan 10 uitvoeringen mee gedaan, 6 in Haarlem en 4 in Bellevue in Amsterdam. Het verhaal is niet na te vertellen maar hij is en blijft een fenomeen Klik hier voor foto’s

Holistisch Pulsen

 

Holistisch pulsen
 
Na de opleiding op de akademie voor massage en beweging had ik het gevoel dat ik nog heel veel te leren had! En dat klopt ....
Ik volg nu de opleiding Pulsen op school voor Holistic Pulsing in Lelystad! Ik ben erg blij met deze opleiding en ben verbaasd hoeveel effect zo'n behandeling heeft. 
Je kunt het even nalezen op de website, http://soomer.nl/Massage  hoewel voor mij woorden afbreuk doen aan deze behandeling.
Ook hier geldt weer: er is nog veel te leren!

 


een eigen praktijk?

Na de opleiding aan de akademie voor massage en beweging vraag je je natuurlijk af en wat nu??
In de zomer heb ik voormalige werk/studeerkamer fors aangepakt en het resultaat is een frisse en lichte ruimte waar je prima kunt masseren en werken.
Hierdoor kan ik als ik dat wil mensen hier ontvangen maar ik heb geen behoefte om dit groots aan te pakken.
Sowieso wil ik voorkomen dat het sleur wordt dus wil ik niet meer dan 2 behandelingen per dag doen. Ik heb ondertussen wel een website lees verder

Masseren

Na mijn pensioenering ben ik een opleiding tot Holistisch masseur gaan doen aan de Akademie voor Massage en Beweging.
Wat een overgang….. Van een uitpuilende Hogeschool Inholland naar de qua grootte zeer bescheiden Akademie voor Massage en Beweging!

Op de Akademie krijg je een gedegen opleiding, zowel qua handelingen maar ook qua attitude. Ik heb daar een boeiend jaar gehad, waarin ik veel geleeerd heb, uiteraard over massages maar ook over mij zelf.
Vakken als Medische basiskennis, anatomie, lees verder

Met pensioen

Na 40 jaar in het onderwijs heb ik afscheid genomen van collega’s, studenten en van de organisatie Inholland.
Afscheid van Inholland was niet zo moeilijk, ik heb de Hogeschool als een moloch ervaren. Het viel niet mee om aan zo’n enorme organisatie te werken na het grootste deel van mijn loopbaan voor kleinere scholen gewerkt te hebben. Maar mijn collega’s en studenten mis ik wel!

lees verder