Cajanus terug naar Finland

Na 6 voorstellingen over Cajanus in Haarlem ontstond het plan om de opera ook in zijn geboorteplaats te gaan opvoeren. Ik heb ongelooflijk veel respect voor zangstudio Haarlem dat dit plan ook is gerealiseerd. Na repetitie in Haarlem en in Kajaani waar onze Finse zangers oefenden werd het tijd om elkaar te ontmoeten en vanaf 15 juli was het zo ver.

Met Cajanus naar Kajaani

Weer op zangavontuur! Nu met zangstudio Haarlem naar Kajaani Finland!
Dit is het vervolg van Cajanus in Haarlem en we gaan nu de opera opvoeren in de geboorteplaats van Cajanus, Kajaani. We gaan optreden samen met een Fins kinderkoor, Finse dansers, Finse zangers en zangeressen en ook een Finse solist (de dominee).
Kajaani is al een tijdje in rep en roer, ze bouwen speciaal voor deze gebeurtenis een openlucht theater, scholen hebben Cajanus projecten. Dus het wordt een groot feest!
Na lees verder

Rossini

Vorige jaar mee gedaan met een hele bijzondere uitvoering van Petite Messe Solemnele van Rossini, het was een bijzonder veeleisend project omdat alles uit het hoofd moest worden gedaan en de muziek niet simpel is. Uitvoering november 2018 Klik hier om de uitvoering te zien. Veel kijkplezier!

School for Holistic Pulsing

Ik ben blij dat Holistic Pulsing op mijn pad is gekomen. Het pulsen is een mooie manier om iemand rust te laten ervaren maar ook om zich zelf beter te leren kennen en soms ook op een zachte manier blokkades op te heffen. Ik gebruik het vaak in mijn behandelingen en ken geen manier die zo effectief en efficiënt werkt. Wil je er meer van weten klik dan op de link

Met pensioen

Na 40 jaar in het onderwijs heb ik afscheid genomen van collega’s, studenten en van de organisatie Inholland.
Afscheid van Inholland was niet zo moeilijk, ik heb de Hogeschool als een moloch ervaren. Het viel niet mee om aan zo’n enorme organisatie te werken na het grootste deel van mijn loopbaan voor kleinere scholen gewerkt te hebben. Maar mijn collega’s en studenten mis ik wel!

lees verder

Alpe D’Huzes


Het zit er op! Afgelopen woensdag 6 juni ben ik drie keer naar boven gefietst. En dankzij de gulle donaties ga ik ook nog boven mijn streefbedrag uitkomen! Ik wil jullie bedanken voor jullie steunbetuigingen en medeleven, door al die steuntjes in de rug was het relatief gemakkelijk naar boven te fietsen. Let wel relatief want het is toch een berg van de buiten categorie in de Tour de France…
De sfeer op de berg was hartverwarmend. Ik ben blij
lees verder

Alpe D’Huzes

Afbeeldingsresultaat voor alpe d'huez

Na het overlijden van Saioa zat ik te kijken naar een uitzending van Alpe D’Huzes en ik had meteen het idee om daar aan mee te gaan doen!
Het is natuurlijk niet niks, ik heb in het verleden wel eens Alpe D’Huez op gefietst en dat was geen feest, wat een verschrikkelijke martelgang.

Maar goed dat is inmiddels 15 jaar geleden en ik ben er natuurlijk alleen maar sterker op geworden 😉  Het leek me leuk en ook goed omdat samen met Ferdinand te gaan doen. Ferdinand vond het en goed plan maar het leek hem een goed idee om de broers van Saioa mee te nemen. Ik ken haar broers niet en weet alleen dat het echte wielrenners zijn die bovendien in Baskenland wonen met veel trainingsmogelijkheden voor beklimmingen.
Ferdinand is denk ik 35 en ik denk dat Saioa’s broers ook zo iets zullen zijn. dus dat scheelt zo’n 25 jaar en waarschijnlijk minstens evenveel kilo’s Ferdinand weegt 72kg….
Het is echter geen wedstrijd en ik weet dat ik me goed moet voorbereiden om er aan mee te willen doen. En dat doe ik ook! Heb in de zomer al zoveel mogelijk bergop gefietst. En in de winter doe ik het natuurlijk op de Tacx.
Als je wil helpen mijn streefbedrag van 3000 euro te halen en /of mijn blok te willen inzien klik dan op de volgende link Alpe D’Huzes actie pagina

Dit is waar ik me op aan het voorbereiden ben!

Lekker fietsen!

Gisteren leek het geweldig weer! Het zonnetje scheen, weinig wind en het was best warm voor de winter 10 graden Dus de Pinarello uit de schuur en naar buiten. Op naar mijn favoriete rondje via Zandvoort over de boulevard naar Noordwijk via Langevelderslag  (voor de liefhebbers http://www.trailguru.com/wiki/index.php/Track:508N) Het ging best lekker, echt genieten dus. Alleen mijn voeten bleven koud maar het was echt lekker. Op lees verder

40 UP – Rock now Rollater – Dansnacht voor 40+

40 UP – Rock now Rollater – Dansnacht voor 40+

Rock now Rollater. Muziek en beeld van vóór de videoclip.
De babyboomgeneratie wil dansen! Dat bleek bij de eerste twee edities van 40UP, de dansnacht voor de 40-plussers. De generatie die opgroeide met onder anderen The Beatles, The Rolling Stones en James Brown, gaat ook op oudere leeftijd graag met de voetjes van de vloer.

Nergens in de stad (eigenlijk nergens in Nederland) kan je echt dansen als je boven de 40 bent. Nachtclubs? Parenclubs? Er is een groot manco, de babyboomgeneratie houdt namelijk niet op met popmuziek en dansen als zij 40, 50 of 60 jaar zijn. Eindelijk is er dan nu een dansnacht waar de 40plussers de vervlogen tijden van weleer kunnen herbeleven. Deze tekst was de reden om ons in het feestgedruis te storten. Echt vet kicken!  Het was heerlijk om lekker te swingen met zoveel danslustigen, zonder narigheid geweldige clips.Echt een aanrader