De geboorte van een nieuwe renner

Hoi,

 13 september was de Gerrie Kneteman Classic 2009, het weer was niet super (af en toe wat spatjes)  maar goed genoeg om geen regenjack aan te moeten. René reed voor de eerste keer mee op zijn Dasia racefiets en dat gaf hem zoveel moraal dat alle vermoeidheid van de voorgaande weken (verhuizing, opknappen) niet te zien was en reed super gemakkelijk de 100 km uit. Als je foto’s wil zien, moet je even hier klikken.

 René is dit jaar pas echt met fietsen begonnen, wat kleine tochtjes voor zich zelf en heeft zich snel ontwikkeld tot een goede fietser die uiteraard eerst moest leren zijn krachten te beheersen en duurvermogen te ontwikkelen.

Dat hij hard kon fietsen, dat wist ik wel maar de manier waarom hij de Gerrie Kneteman uitreed, voorspelt wel waar het naar toe gaat. In de Peter Winnen Classic ging het ook prima maar viel het laatste stukje wat tegen (veel wind en er werd flink gestoemped) maar toen reed hij nog op zijn mountainbike!

Met mij ging het redelijk, meestal heb teveel over maar deze tocht moest ik doseren en af en toe ook passen. En daarbij had ik het ook druk met trots te zijn op mijn zoon. Het is ook logisch als je voor het eerst zo’n eind rijdt dat je wel een paar pijntjes cq ongemakken hebt maar daar had hij helemaal geen last van. We hebben een heel erg aardig gemiddelde gefietst van rond de 29 km per uur en dat is best hard als je alle langzame stukken ook in ogenschouw neemt

Rabo mag alvast wel een plekje gaan vrij maken in de continental group! ):= Ik ben overigens wel onder de indruk hoeveel mensen er bikkelhard kunnen fietsen in Nederland. Piepjonge jongens en meisjes rijden je voorbij met 35 in het uur alsof het niets is!

De organisatie van de Classic vond ik uitstekend, veel hulp bij oversteken, richting aangeven etc. De hoeveel energiedrank/repen was ongelovelijk  dus meer dan tevreden. Tja en het kopje, ik heb vaak in de Alpen geklommen maar blijf het een naar klimmetje vinden waar je altijd last van hebt. Ik heb het daarom rustig aangedaan en René gaat volgend jaar voor de hoofdprijs

Wielergroeten