Judas passie met Hesce

Was Afgelopen maandag 18 maart heb ik mee gedaan met de Judas passie van Hesce Maurits. Wat een geweldig project om aan mee te doen en wat geweldig dat iemand van 17 al zo iets kan maken.
klik hier voor een opname van het concert

De Philharmonie zat bomvol en er werd prachtige muziek gespeeld!
Hier wat informatie uit een stuk over haar in het NRC:

Judas een verrader of de trouwste volgeling van Jezus? Voor de laatste visie valt veel te zeggen, schreef Amos Oz. Zijn internationaal geprezen roman Judas heeft genoeg aanwijzingen om Judas als een trouwe volgeling van Jezus te zien, maar ook als iemand die wat minder succesvol was als spindoctor voor de religie. Hesce Mourits (17), leerling van het Stedelijk Gymnasium Haarlem en de Sweelinck Academie Amsterdam, componeerde een Judaspassie voor strijkorkest, koor, drie solisten en als verteller Job Cohen. De Judas Passie wordt maandag 18 maart vanaf 20.15 uur in de Philharmonie uitgevoerd. Het strijkorkest bestaat uit jonge talenten, een groot deel van het orkest bestaat uit NJSO leden. Het orkest staat ook onder leiding van Carel den Hertog. Het koor studeert de partijen in met Gerrit Maas. De solisten zijn: Job Cohen (verteller), Bauwien van der Meer (sopraan), Jean-Léon Klostermann (tenor) en Vitali Rozynko (bas). De kaartverkoop loopt via www.theater-haarlem.nl. 

Over Job Cohen valt veel meer te vertellen dan dat hij burgemeester van Amsterdam en politiek leider van de PvdA was. Hij heeft op het Stedelijk Gymnasium in Haarlem gezeten (1960-1966) en hij heeft verschillende luisterboeken op zijn naam staan. Zo was hij onder meer de stem voor Geert Mak en het bekroonde ‘Wees onzichtbaar’ van Murat Isik. Tegenwoordig is hij ook te beluisteren in het tv-programma 2 voor 12: ook in dit concert zal hij voordragen.

Bauwien van der Meer (sopraan) studeerdeaan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zingt vaak in operaproducties en maakte deel uit van het VocaalLab. In het oratoriumrepertoire heeft ze enkele premières gezongen, waaronder twee werken van Daan Manneke. Ze maakt ook deel uit van het Eisler-trio, waarmee ze inmiddels al twee cd’s opnam. In 2018 ging ze op tournee met het recital Fantastic Women.

Jean-Léon Klostermann (tenor) is concertzanger. Tot zijn repertoire behoren werken van alle bekende en opera- en oratoriumcomponisten, en hij voerde de Johannes Passion uit in het Concertgebouw van Amsterdam. Hij zong solorollen bij De Nederlandse Opera, Opera Trionfo, Barok Opera Amsterdam, Holland Opera, De Nederlandse Reisopera en op verschillende festivals in binnen- en buitenland.

Vitali Rozynko (bas) treedt regelmatig op in het Concertgebouw. Hij was solist in Carmina Burana in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en zong Bach Cantates met de American Bach Soloists tijdens het Berkeley Festival en was solist bij Jetzt Immer Schnee van Gubaidulina onder leiding van Reinbert de Leeuw.

Carel den Hertog studeerde zowel aan het conservatorium in Amsterdam als in Den Haag, en leidde sindsdien verschillende orkesten. Sinds 1 januari 2014 is hij dirigent en artistiek leider van dit orkest. Tevens is hij samensteller en redacteur bij Radio4.

Gerrit Maas heeft als koordirigent veel van de grote oratoria op zijn repertoire staan, zoals het Requiem van Verdi en Carl Orff’s Carmina Burana die hij in het kader van de Vocalise Scratchdagen dirigeerde.

Bauwien van der Meer (sopraan) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zingt vaak in operaproducties en maakte deel uit van het VocaalLab. In het oratoriumrepertoire heeft ze enkele premières gezongen, waaronder twee werken van Daan Manneke. Ze maakt ook deel uit van het Eisler-trio, waarmee ze inmiddels al twee cd’s opnam. In 2018 ging ze op tournee met het recital Fantastic Women.

Jean-Léon Klostermann (tenor) is concertzanger. Tot zijn repertoire behoren werken van alle bekende en opera- en oratoriumcomponisten, en hij voerde de Johannes Passion uit in het Concertgebouw van Amsterdam. Hij zong solorollen bij De Nederlandse Opera, Opera Trionfo, Barok Opera Amsterdam, Holland Opera, De Nederlandse Reisopera en op verschillende festivals in binnen- en buitenland.

Vitali Rozynko (bas) treedt regelmatig op in het Concertgebouw. Hij was solist in Carmina Burana in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en zong Bach Cantates met de American Bach Soloists tijdens het Berkeley Festival en was solist bij Jetzt Immer Schnee van Gubaidulina onder leiding van Reinbert de Leeuw.

Carel den Hertog studeerde zowel aan het conservatorium in Amsterdam als in Den Haag, en leidde sindsdien verschillende orkesten. Sinds 1 januari 2014 is hij dirigent en artistiek leider van dit orkest. Tevens is hij samensteller en redacteur bij Radio4.

Gerrit Maas heeft als koordirigent veel van de grote oratoria op zijn repertoire staan, zoals het Requiem van Verdi en Carl Orff’s Carmina Burana die hij in het kader van de Vocalise Scratchdagen dirigeerde.Bauwien van der Meer (sopraan) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zingt vaak in operaproducties en maakte deel uit van het VocaalLab. In het oratoriumrepertoire heeft ze enkele premières gezongen, waaronder twee werken van Daan Manneke. Ze maakt ook deel uit van het Eisler-trio, waarmee ze inmiddels al twee cd’s opnam. In 2018 ging ze op tournee met het recital Fantastic Women.

Jean-Léon Klostermann (tenor) is concertzanger. Tot zijn repertoire behoren werken van alle bekende en opera- en oratoriumcomponisten, en hij voerde de Johannes Passion uit in het Concertgebouw van Amsterdam. Hij zong solorollen bij De Nederlandse Opera, Opera Trionfo, Barok Opera Amsterdam, Holland Opera, De Nederlandse Reisopera en op verschillende festivals in binnen- en buitenland.

Vitali Rozynko (bas) treedt regelmatig op in het Concertgebouw. Hij was solist in Carmina Burana in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en zong Bach Cantates met de American Bach Soloists tijdens het Berkeley Festival en was solist bij Jetzt Immer Schnee van Gubaidulina onder leiding van Reinbert de Leeuw.

Carel den Hertog studeerde zowel aan het conservatorium in Amsterdam als in Den Haag, en leidde sindsdien verschillende orkesten. Sinds 1 januari 2014 is hij dirigent en artistiek leider van dit orkest. Tevens is hij samensteller en redacteur bij Radio4.

Gerrit Maas heeft als koordirigent veel van de grote oratoria op zijn repertoire staan, zoals het Requiem van Verdi en Carl Orff’s Carmina Burana die hij in het kader van de Vocalise Scratchdagen dirigeerde.