Peter Winnen Classic

It’s all about performance

Op  zaterdag 15 augustus zijn René en ik om half 7 vertrokken naar Ysselstein voor een rit van 135 km. ’t Was om meerdere redenen best spannend want het was mijn eerste lange tocht 135 km dit jaar maar vooral voor René die eigenlijk dit jaar pas echt is gaan fietsen. Het was natuurlijk wel een gok om meteen 135 te gaan doen maar ik had er alle vertrouwen in. René zag er terecht wat tegenop maar wilde toch de lange tocht gaan doen!
Zijn nadelen waren natuurlijk zijn onervarenheid en zijn fiets. Hij heeft weliswaar een Gary Fisher MB maar die dikke banden kosten kracht en tegen de wind in heb je nadeel. Aan de andere kant, hij is jong en sterk en heeft doorzettings vermogen
Het ging eigenlijk hartstikke goed. We hielden er behoorlijk de vaart in, konden gelukkig snel aansluiten bij een groep die heel constant reed. Dat ging een km of 25 prima! Helaas verstoorde een driftige boer dat scenario, hij scheurde met een enorm langbouwvoertuig langs de groep en er vielen een aantal mensen, onderuitgemaaid door die idioot. Het liep relatief goed af, er moest er een uit een droge sloot getrokken worden, een wiel was kapot…  Een paar blauwe plekken en wat gedeukte imagos

Daarna samen alleen verder! De route was  goed aangegeven, het is een leuke tocht, net genoeg mensen, een mooie omgeving en gelukkig goed weer! En Peter Winnen  deed zelf ook mee!
René deed het super maar boven de 100 km begonnen de inspanningen toch te tellen. Plots werd het heuvelachtiger en de wind begon een rol te spelen!  Maar hij gaf niet op Het foto verslag kun je hier vinden

Op het eind werd er hard gereden onder aanvoering van de Trek jongens, Peter Winnen cum suis, maar ik kijk terug op een heerlijke dag en ben trots dat René het zo goed gedaan heeft. 
It’s all about performance (video

Op het podium